PSRM

16 octombrie 2023

Candidații PSRM: gazul, energia electrică și termică – mai ieftine pentru Chișinău

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, candidatul la funcția de consilier municipal, Igor Dodon, împreună cu candidatul la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Adrian Albu, au prezentat în cadrul unui briefing de astăzi propunerile PSRM de reducere a tarifelor la energie în municipiu.

Igor Dodon a menționat că una din prioritățile Partidului Socialiștilor după câștigarea alegerilor locale din Chișinău este achiziționarea de gaze naturale direct pentru necesitățile municipalității. „Considerăm că există posibilitatea să obținem tarife mai mici la nivel de municipiu, chiar dacă la nivel național la guvernare se află gruparea PAS”, a spus Igor Dodon.

Adrian Albu a menționat că Partidul Socialiștilor are relații bune atât în Occident, cât și în Est. Și deja s-au purtat negocieri cu furnizorii de gaze naturale cu privire la livrările directe către Chișinău.

„Credem că această decizie va aduce beneficii nu doar consumatorilor finali, ci și întreprinderilor care pot furniza gaze mai ieftine. Iar gazul mai ieftin oferă posibilitatea de a obține energie electrică și căldură mai ieftine”, a spus Adrian Albu.

Candidatul s-a adresat politicienilor care critică această propunere a socialiștilor. Adrian Albu a amintit că în 2016, piața de gaze și energie electrică din Moldova a fost liberalizată, astfel legea oferind posibilitatea consumatorilor să negocieze cu furnizori alternativi, inclusiv să discute și asupra prețului. Deci, chestiunea privind reducerea tarifelor în Chișinău are toate șansele de a fi soluționată.

Candidații au îndemnat locuitorilor capitalei să voteze steaua, să voteze echipa Partidului Socialiștilor, care va putea oferi municipalității resurse energetice mai ieftine.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă