PSRM

30 august 2019

Ion Ceban despre moratoriu pentru construcții: Este imposibil să-i egalezi pe toți

Ar fi incorect să introducem un moratoriu pentru construcții la Chișinău pentru toată lumea. Ar trebui pedepsite numai acele companii de construcții care construiesc cu încălcarea legii, se ocupă cu ilegalitatăți și fărădelegi. Această opinie a fost exprimată de vicepreședintele parlamentului, secretarul pentru ideologie al Partidului Socialiștilor din Moldova, Ion Ceban, vorbind în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la TVC 21, transmite Noi.md.

El a menționat că este imposibil să-i egalezi pe toți, trebuie de separat „negrul” de „alb” și de pedepsit doar în cazurile în care există încălcări clare. Potrivit vicepreședintelui parlamentului, există multe astfel de exemple de construcții ilegale pe străzile Calea Ieșilor, Dimo, Alba-Iulia și multe altele.

„Există astfel de dezvoltatori nerușinați care ar trebui să se afle pe lista neagră neapărat, astfel încît nici ei, nici companiile-fiice, nici companiile lor noi create să nu poată primi acte necesare pentru construcție. Reprezentanții acestor companii au lovit femei însărcinate, au atacat mame cu copii. Acești sunt pur și simplu bandiți și neoameni și ei ar trebui pedepsiți, deoarece ei continuă construcția, în ciuda hotărîrilor judecătorești, deciziilor de suspendare a construcției de către primărie etc. Ei continuă să sape temelia și le este indiferent de toți: primărie, judecată. Iată anume cu acești dezvoltatori ar trebui de lămurit lucrurile. Dar există oameni care construiesc în mod legal și nu ar trebui să existe plîngeri împotriva lor, mai ales dacă au și o afacere social-responsabilă. Nu trebuie să-i punem pe toți într-o grămadă. Cine construiește normal – trebuie să-i permitem să construiască normal. Iar cei care fac nelegiuiri și fărădelegi, în acest sens, trebuie opriți prin toate mijloacele posibile – de la poliție pînă la procuratură. Inclusiv, clădirile lor ilegale ar putea fi demolate”, a spus Ion Ceban.

Citește mai mult: https://noi.md/md/capitala/ion-ceban-nu-trebuie-introdus-un-moratoriu-pentru-constructii-la-chisinau
Facebook: NOI.md | Odnoklassniki: Noi.Moldova

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă