PSRM

21 septembrie 2019

Ion Ceban a vorbit despre modul în care va eradica corupția din capitală

Primul lucru care trebuie făcut pentru a reduce corupția în Primăria municipiului Chișinău este minimalizarea „factorului uman” prin examinarea cererilor şi aprobarea deciziilor, precum și lansarea sistemului electronic care va funcționa în baza principiului ”Ghișeul unic”.

Despre acest lucru a declarat candidatul PSRM la funcția de primar general al capitalei pe 20 septembrie, în cadrul conferinței de presă la care și-a prezentat programul de administrare a municipiului Chișinău pentru următorii patru ani.

Ion Ceban a menționat că Primăria nu trebuie să aibă cozi la birouri, dar trebuie să existe un singur ghişeu și să fie organizată activitatea în baza sistemului electronic.

„În al doilea rînd, vreau să fie făcut transferul complet la platforma E-primaria. Acest lucru va însemna că toate serviciile Primăriei vor fi computerizate, toate achizițiile publice vor fi efectuate în regim electronic, vor fi, de asemenea, transparente”, a declarat candidatul la funcția de primar.

În ceea ce privește angajații Primăriei, viitorul primar general intenționează să organizeze evaluarea regulată a acestora în baza unor indicatori de performanță personală, iar rapoartele vor fi făcute publice. Ceban a indicat clar: oficialii necinstiți vor fi demişi, cei onești își vor păstra funcțiile.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă