PSRM

05 noiembrie 2019

Ion Ceban: Prețul călătoriei cu transportul public în capitală nu se va majora

Nu poate fi majorat tariful la călătoria cu transportul public în Chișinău pînă nu vor fi majorate salariile și pensiile.

Despre acest lucru a declarat în cadrul unei emisiuni TV primarul general ales al municipiului, Ion Ceban confirmînd astfel ceea ce a spus în timpul campaniei electorale, transmite aif.md

El a adăugat că acest lucru nu se poate întîmpla pînă la introducerea unui control strict asupra fondurilor municipale.

“De asemenea, vreau să remarc că transportul public este un serviciu municipal. Urmînd această logică, și educația la noi trebuie să fie cu plată? Deși, plătim deja și pentru aceasta. Dar, ca notiță, municipalitatea alocă astăzi 2 miliarde de lei pentru educație. Dacă priviți activitatea transportului public din punct de vedere al eficienței economice, atunci este necesar de restabilit ordinea în fondurile care vin de acolo. Deoarece deseori fondurile intră în buzunarele cuiva – am vorbit despre asta de mai multe ori. E nevoie de bilet electronic, trebuie utilizată tehnologia GPS. Toate acestea le vom realiza”, a spus Ion Ceban, reiterînd că tariful pentru călătoria cu transportul public în Chișinău în viitorul apropiat nu va fi majorat.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă