PSRM

04 noiembrie 2019

Ion Ceban își va suspenda calitatea de membru al PSRM după preluarea funcției de primar general al municipiului Chișinău

Primarul general ales, Ion Ceban a susținut un briefing de presă.

Ion Ceban a mulțumit tuturor locuitorilor capitalei pentru participarea la alegeri. El a menționat că se scrie o nouă filă în istoria Chișinăului, și-a exprimat speranța că va fi una pozitivă și a dat asigurări că va face tot posibilul pentru acest lucru.

 ”Mulțumesc tuturor celor care și-au exprimat încrederea în mine și în echipa mea. Vă asigur că nu vă voi dezamăgi. Imediat după validarea mandatului voi începe realizarea programului cu care am venit în fața oamenilor în campania electorală”, a spus primarul general ales al Chișinăului.

Ceban a subliniat că va fi primarul tuturor.

”Așa cum am promis, după validarea mandatului îmi voi suspenda calitatea de  membru al PSRM. Vreau să muncesc pentru toți chișinăuienii. Vin în funcția de primar general pentru a dezvolta orașul și suburbiile, nu pentru a aspira la alte funcții”, a subliniat Ceban.

El a accentuat că acum este important să fie creată o majoritate în Consiliul Municipal Chișinău.

”Reiterez propunerea mea pentru consilierii ACUM. Noi avemn 22 de mandate, ei – 19. Sun convins că putem avea un plan concret de rezolvare a problemelor Chișinăului și propun să ne asumăm împreună responsabilitatea. Aceasta presupune că doi vice-primari și doi pretori revin Blocului ACUM. La fel intenționez să vin cu propuneri de modificare a legislației pentru a restabili funcția de președinte permanent al CMC. Pentru această modificare avem suficiente voturi în legislativ”, a spus Ion Ceban

Primarul general al Chișinăului a dat asigurări că, așa cum a spus anterior, este deschis pentru cooperarea cu fiecare consilier fără probleme de integritate.

Problemele Chișinăului trebuie rezolvate aici și acum, nu putem aștepta. Domeniile prioritare de activitate sunt construcția și repararea drumurilor și trotuarelor; finalizarea Planului Urbanistic General; dezvoltarea fondului locativ; dezvoltarea suburbiilor pentru a le aduce la nivelul capitalei; creșterea salariilor și asistenței sociale; crearea locuri de muncă noi; modernizarea grădinițelor și școlilor. Și cel mai important – o muncă foarte serioasă pentru combaterea corupției”, a spus primarul general ales.

Ion Ceban a menționat că există mulți profesioniști în rândul consilierilor municipali. El i-a încurajat la colaborare și și-a exprimat încrederea că împreună se va reuși realizarea tuturor programelor și planurilor.

”Nu avem nimic de împărțit, cu excepția problemelor, care sunt foarte multe în Chișinău. Trebuie să le rezolvăm împreună. Cred că avem oportunitatea de a crea o majoritate viabilă în Consiliul Municipal Chișinău și voi face tot posibilul pentru acest lucru. Campania electorală s-a încheiat și e timpul să începem a munci ”, a rezumat Ion Ceban.

 

 

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă