PSRM

14 mai 2019

Ion Ceban: Toate ideile pentru îmbunătățirea legislației în domeniul construcțiilor sunt binevenite

Deputatul fracțiunii Partidului Socialiștilor, fostul președinte al fracțiunii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban, a publicat pe pagina sa de pe rețelele de socializare fotografii ale terenului amenajat din fața clubului „Codreanca”. Pînă de curînd, pe acest teren au încercat să construiască o clădire cu 15 etaje, cu toate acestea, datorită eforturilor depuse de Partidul Socialiștilor, construcția ilegală din zona verde a fost stopată.

“Unul din exemplele de luptă a Partidului Socialiștilor mai bine de 4 ani de zile contra mafiei imobiliare.

Proteste, intervenții, sesizări, blocări, dispute în instanță, sute de documente perfectate, ajutor clubului la perfectarea documentației pentru proiectul de amenjare…ca în sfîrșit să ajungem să arate așa.

Asta pentru a înțelege cît, totuși, este de complicat să recuperezi ceva atunci cînd justiția, administrația locală și constructorii fără obraz acționează într-o horă contra orașlui și locuitorilor săi”, a scris Ion Ceban.

Deputatul a menționat că exemplul conducerii și al echipei Codreanca este special, în primul rînd pentru că nu au cedat șantajului, intimidării și tentativelor de corupere din partea autorităților, dar și agenților economici și s-au opus activ încercării unei construcții ilegale.

Ion Ceban a remarcat că, pe lîngă faptul corupției enorme și în lipsa planului de dezvoltare urbanistic, lupta împotriva construcției ilegale este complicată de legislația imperfectă în domeniul construcțiilor care servește anumitor grupuri.

Socialistul a anunțat că partidul lucrează deja la mai multe amendamente în ce privește legile/normele care reglementează domeniul.

“În scurt timp vom veni cu mai multe propuneri. Orice idei sunt binevenite, începînd cu formatul discuțiilor și finalizînd cu propuneri pentru îmbunătățirea legislației”, a subliniat Ion Ceban.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă