PSRM

12 aprilie 2018

Ion Ceban prezintă programa sa electorală în legătură cu administrarea eficientă a municipiului Chişinău

Astăzi, 12 Aprilie, candidatul la funcția de primar general al Chișinăului, Ion Ceban, va susține o conferință de presă, în cadrul căreia va prezenta detaliat platforma și echipa sa electorală, împreună cu care lucrează pe diferite domenii.

”Am decis să fac acest lucru, deoarece îmi doresc ca respectiva campanie electorală să fie nu doar o competiţie politică, ci şi o competiţie a ideilor, a soluţiilor pentru problemele cu care se confruntă municipiul. Este foarte important ca oamenii să ştie nu doar cine şi ce partid reprezintă, nu doar cine, unde şi cum s-a manifestat pînă acum, dar şi cu ce viziuni vin candidaţii la Primăria capitalei”.

La conferința de astăzi, Ion Ceban a expus viziunile sale privind administrarea capitalei.

”Cu părere de rău, majoritatea covîrșitoare a problemelor, cu care ne confruntăm astăzi, se datorează incapacității de a gestiona în mod eficient municipiul, de către foștii edili ai primăriei. Credem că această problemă trebuie abordată într-un mod complex. Pînă în  luna aprilie 2019, vom prezenta un nou Plan General al Chișinăului, în baza căruia capitala se va dezvolta şi va ajunge un oraș modern. Fără un astfel de Plan dezvoltarea municipiului este imposibilă”, a spus candidatul PSRM.

El, a subliniat, importanța bunei administrări a proprietăților municipale pentru administrarea eficientă a capitalei.

”De aceea, noi ne propunem să facem o revizie totală a proprietăţii municipale, să clasificăm toate zonele verzi ale oraşului, ca atunci cînd vom vorbi despre fiecare proiect concret care să contribuie la dezvoltarea capitalei să ştim concret ce avem la dispoziţie şi care sunt limitele în care se poate de acţionat. Regret că pînă acum aceste lucruri simple la prima vedere nu au fost făcute şi consider că aici e vorba nu doar de incompetenţă, ci şi de reavoinţă. Atîta timp, cît nu e clar ce proprietate municipală avem concret, aceasta poate fi folosită după bunul plac al diferitor factori de conducere din Primărie şi nu numai. Tot acest haos dirijat pe alocuri şi folosit în scopuri infracţionale nu mai poate continua şi îl voi curma imediat ce voi prelua funcţia de Primar general al municipiului Chişinău.”

Candidatul PSRM, a anunțat că în decursul a şase luni din momentul preluării funcţiei de Primar general al capitalei, toți funcționarii Primăriei vor fi atestaţi pentru funcția deținută, toți funcționarii municipali, suspectați de corupție, vor fi verificaţi de organele competente, iar pe durata anchetei vor fi suspendați din funcție și concediați în cazul în care li se demonstrează vinovăția.

”În acelaşi timp vreau să vin cu un mesaj clar pentru acei funcționari care își fac treaba onest: Ei vor continua să lucreze în funcțiile deținute!”, a remarcat Ion Ceban. El, a mai subliniat că, una din primele măsuri pe care le va întreprinde imediat după preluarea mandatului, va fi demararea unui audit total al tuturor direcțiilor și întreprinderilor. În baza acestui audit, va fi elaborată o nouă structură a Primăriei.

”Noi nu concepem dezvoltarea capitalei fără o Primărie eficientă, iar pentru ca Primăria să genereze eficienţă se impun schimbări radicale şi ele vor fi făcute!”, a spus, Ion Ceban.

Candidatul PSRM, a mai vorbit despre importanța transparenței în activitatea primăriei: lipsa transparenței în realizarea proiectelor, a vînzărilor și a dărilor în arendă a proprietăților municipale, în formarea și adoptarea bugetului- cît și în toate domeniile unde poate persista corupția.

În final, Ion Ceban, a remarcat că împreună cu echipa,  nu doar are  viziune şi voinţă, ci şi capacitatea necesară pentru a administra eficient capitala, iar după preluarea funcţiei de Primar general al municipiului Chişinău, vom demonstra în practică acest lucru.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă