PSRM

22 decembrie 2017

Ion Ceban: Pentru prima dată în ultimii 10 ani, bugetul municipal a fost aprobat la timp

Vineri, 22 decembrie, Consiliul Municipal Chișinău a aprobat în a doua lectură bugetul pentru anul 2018. Bugetul municipal a fost aprobat cu venituri în sumă de 3,75 miliarde lei, cheltuieli – 4,49 miliarde lei, cu un deficit de 290,6 milioane lei.

Șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor în CMC, Ion Ceban, a declarat la ședința  consiliului, că „pentru prima dată în ultimii 10 ani bugetul a fost aprobat la timp.  Este un rezultat personal. ”

Ion Ceban a menționat că „1236 proiecte propuse de societate sunt prevăzute în buget pentru 2018, sunt introduse propunerile socialiștilor privind finanțarea amenajării trotuarelor și a benzilor pentru biciclete, precum și a secțiunii pietonale a străzii în cartierul de locuit a sectorului Rîșcani”.

Consilierul a reamintit că, în 2017, socialiștii au reușit să obțină finanțare pentru reparația grădiniței din Colonița, Casei de Cultură din Vadul lui Vodă, a fost construit un stadion în Cricova, a fost reparată grădinița din Stăuceni și Sîngera, a fost construit un sistem de alimentare cu apă și canalizare la Budești. În plus, au fost amenajate străzile și gazificate satele Tohatin, Ciorescu, Bubuieci, Vatra.

„Am obținut plata adaosurilor de 50% pentru personalul grădinițelor și școlilor, ne-am întâlnit cu primarii din suburbii pentru a soluționa numeroase probleme începând cu bugetul și finisând cu transportul”, a spus Ion Ceban.

Consilierul PSRM, Gaic Vartanean, a reamintit că pe parcursul acestui an, socialiștii au desfășurat mai mult de 50 de consultări, dintre care mai mult de 20 de audieri publice. Au fost colectate peste 1000 de idei de pe site-urile decide.md și petitia.md.

„Lucrăm asupra hărții investițiilor Chișinău. Am propus și am început să punem în aplicare un proiect pentru instalarea de rampe, reparația ascensoarelor. Cetățenii au primit compensații pentru plata facturilor privind evacuarea gunoiului, pentru apă, agent termic, transport. De asemenea, am reușit să implementăm proiecte privind instalarea iluminatului și locurilor de joacă în curțile blocurilor „, a declarat Gaic Vartanean.

Socialistul consideră că, în 2018, este necesar să se lucreze împreună în beneficiul orașului, astfel încât să se poată realiza cât mai multe proiecte.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă