PSRM

05 noiembrie 2019

Ion Ceban: Până la vară vom scăpa de mirosul urât din Chișinău. Bani sunt

Primarul general ales al municipiului Chișinău, Ion Ceban, spune că își dorește ca până la vara viitoare să scape capitala de mirosul urât venit de la Stația de Epurare. Edilul spune că pentru aceasta există bani. Ion Ceban a menționat că această problemă va fi printre primele de care se va ocupa după ce va veni în fotoliul de primar, transmite IPN.

„Astăzi avem opt colectoare la Stația de Epurare dintre care două funcționează, la celelalte se face ceva acolo și ele nu sunt funcționale. Aici ar fi de intervenit. Sunt și alte chestiuni și eu nu înțeleg de ce în condițiile în care noi avem 24 de milioane credit contractat avem doar 6% din lucrări realizate în 3 ani. Eu cred că asta este lipsă de responsabilitate”, a afirmat Ion Ceban la emisiunea „În profunzime” de la postul ProTV Chișinău.

Edilul spune că după ce va fi confirmat primar general, una dintre ieșirile publice va fi o vizită la Stația de Epurare la care va invita și presa.

Ion Ceban spune că în mandatul de patru ani pe care l-a obținut duminică se va ocupa și de amenajarea unei parcări la margine de oraș astfel încât cetățenii care vin din raioanele țării să-și poată lăsa automobilele și de acolo să meargă prin Chișinău cu transportul public.

Despre șoseaua de centură pe care a promis-o în campania electorală, Ion Ceban spune că acesta este un proiect cu o finanțare foarte serioasă – minim 202 milioane de euro. Proiectul prevede o centură de 62 de kilometri în total și acesta trebuie discutat împreună cu Guvernul, spune Ion Ceban. „Examinăm varianta ca într-un an și jumătate să elaborăm documentația și, paralel, să căutăm care ar fi cele mai bune condiții pentru atragerea banilor. În varianta optimistă – 3-5 ani pentru finalizarea centurii. Este un mega proiect, probabil cel mai mare proiect de infrastructură pentru Chișinău de la independență încoace”, a afirmat primarul ales.

Ion Ceban a fost ales primar general al municipiului Chișinău duminică, 3 noiembrie, din turul doi, unde a obținut 52,39% din sufragii.

IPN

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă