PSRM

04 iulie 2017

Ion Ceban: Astăzi trebuie să fie soluționată problema depozitării gunoiului

Șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal, Ion Ceban a declarat la ședința CMC de marți că ”problema gunoiului trebuie să fie abordată cu maximă responsabilitate”.

El a menționat că ”starea de lucruri este cu adevărat catastrofală. Astăzi este ultima zi când poate fi ceva făcut. La un așa acord s-a ajuns cu locuitorii din Bubuieci. Cu regret, primarul general de Chișinău, Dorin Chirtoacă ”a dus de nas” aproape 7 ani de zile toți locuitorii din Bubuieci. Fără o expertiză ecologică, fără a pregăti terenul, acolo s-au depozitat mii de tone de gunoi, ceea ce a dus la o catastrofă ecologică. Problema trebuie să fie soluționată urgent.”

Potrivit lui Ceban, ”problema depozitării deșeurilor la Bubuieci există din anul 2011. Oamenilor li se promitea lunar că această problemă va fi rezolvată, dar nici până astăzi nu a fost soluționată. Exact același lucru s-a întîmplat în raport cu locuitorii din Țînțăreni. Noi cei care locuim în municipiul Chișinău trebuie să înțelegem un lucru: așa cum vrem ca la noi să fie curat, același lucru îl vor și oamenii din aceste localități.”

Țînțăreni este singurul poligon, încă din perioada sovietică, care corespunde standartelor. Dar, aici trebuie de reparat digul, trebuie de făcut drumul de acces, trebuie de dat o compensație acestor oameni”, a declarat șeful fracțiunii PSRM.

Ceban a îndemnat Consiliul municipal să soluționeze problema gunoiului, în caz contrar, în opinia sa, situația recentă s-ar putea întâmpla din nou.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă