PSRM

18 aprilie 2018

Ion Ceban a vorbit despre cum el, împreună cu echipa sa, va transforma capitala într-un oraș confortabil

Candidatul Partidului Socialiștilor din RM, la funcția de primar general al Chișinăului, Ion Ceban, a expus, în cadrul conferinței de presă, susținută, în ziua de 18 Aprilie, viziunile sale și a echipei din care face parte, asupra  transformării capitalei într-un oraș confortabil.

Ion Ceban, a remarcat că, un oraş confortabil presupune, în primul rînd, străzi şi trotuare de calitate.

”În fiecare an, în pofida faptului că din bugetul municipal sunt alocate sume semnificative pentru reabilitarea drumurilor şi trotuarelor, deseori aceste fonduri nu sunt cheltuite conform destinaţiei. E de groază cît de mult s-a furat, dacă se ştie că pentru un kilometru de drum în capitală se alocă mai mult decît pentru un kilometru de drum în Germania, iar starea carosabilului este cea care este!”, a spus candidatul.

El, a expus, sarcina sa principală, din acest domeniu – elaborarea unui plan de reabilitare a drumurilor, în condiţii de maximă transparenţă, prezentat public şi supus dezbaterilor pentru a facilita inclusiv implicarea cetăţenilor în procesul decizional

”Fiecare cetăţean trebuie să cunoască ce drumuri vor fi reabilitate, în primul rînd şi de ce anume pentru ele s-a optat. Mai mult ca atît, ne dorim ca aceste decizii să fie luate în comun cu cetăţenii, pentru ca să nu existe nici o suspiciune privind prezenţa altor interese decât cele ale cetăţenilor”, a spus Ion Ceban.

Conform celor spuse, companiile care se vor ocupa de reparația și reconstrucția drumurilor, vor fi selectate în urma licitațiilor publice. Iar, efectele în urma unor lucrări necalitative vor urma să fi reparate din contul celor care au executat aceste lucrări. O prevedere în acest sens va fi inclusă în fiecare contract încheiat.

”Noi vom merge concomitent pe două direcţii – identificarea surselor suplimentare pentru străzi şi trotuare şi un control mai riguros asupra calităţii lucrărilor efectuate”, a remarcat candidatul.

El, a specificat că, un oraş confortabil, presupune şi transport public modern. Astfel, echipa candidatului, a propus drept obiectiv, extinderea parcului municipal de troleibuze cu 35 de unităţi, iar al celui de autobuze – cu 50 de unităţi. Mai mult ca atît, decurînd, va începe asamblarea de autobuze în Chişinău.

Ion Ceban, a venit cu soluţii, din partea echipei sale, pentru reprezentanţii păturilor social-vulnerabile. ”Ne propunem ca şi scop creşterea numărului beneficiarilor de înlesniri şi compensaţii pentru călătoria cu transportul public cu 10%. Circa 80 de mii de persoane vor beneficia de aceste înlesniri”.

De asemenea, candidatul a vorbit despre intențiile sale, de a realiza sistemul cu privire la achitarea în regim online, pentru călătoria cu transportul public, de a facilita accesul persoanelor cu dizabilităţi, a mamelor cu copii în cărucioare în instituţiile publice şi în transportul public; trotuare şi carosabil adaptat pentru toate situaţiile posibile, teritoriu amenajat în conformitate cu standardele aplicate în urbele dezvoltate.

”Vreau să vă asigur, că avem voinţă şi ştim cum să transformăm Chişinăul într-un oraş cu adevărat confortabil. Sunt sigur că, orăşenii ne vor oferi posibilitatea să demonstrăm acest lucru!, a remarcat, Ion Ceban.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă