PSRM

05 septembrie 2019

Ion Ceban propune să se revină la Poliția municipală, cu revizuirea atribuțiilor

Ex-liderul fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău, vicepreședintele Parlamentului RM, Ion Ceban a salutat semnarea memorandumului de colaborare între Ministerul Afacerilor Interne și Primăria municipiului Chișinău.

“Trebuie să existe această conlucrare, pentru a spori eficiența menținerii ordinii publice în oraș.

Pe de altă parte, poliția națională exercită funcții globale, care nu întotdeauna coincid cu specificul fiecărei localități, la fel ca strategiile de dezvoltare.

Pentru a atinge însă rezultatul pe care ni-l dorim cu toții și a avea siguranța și ordinea cuvenită în oraș, trebuie să revenim la Poliția municipală (comunitară), cu revizuirea atribuțiilor. Avînd propriile structuri responsabile de ordinea publică, de circulația rutieră, de patrulare în parcuri și spații publice, aceasta va putea anticipa și combate ilegalitățile.

Mai mult, Poliția comunitară ar putea asigura un control în domeniul economic, transporturi, construcții și altele. Angajații Poliției Chișinăului, de regulă, comunică mai des cu localnicii și cunosc mai bine situația la nivel de sector, cartier, curte.

Așa poate spori și nivelul de încredere al orășenilor în poliție și în autoritățile locale”, a scris Ion Ceban pe rețelele de socializare.

 

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă