PSRM

24 noiembrie 2015

Liderii PSRM au avut o întrevedere cu delegaţia ambasadorilor francezi, aflaţi la o reuniune în ţara noastră

Astăzi, Igor Dodon, preşedintele PSRM, Zinaida Greceanîi, preşedintele fracţiunii PSRM în Parlamentul RM şi Andrei Neguţa, ambasador, vice-preşedintele fracţiunii parlamentare, s-au întîlnit cu un grup de ambasadori francezi din ţările regiunii Asiei Centrale şi Caucazului de Nord, care au participat la o reuniune zonală a ambasadorilor francezi, care a avut loc la Chişinău. Delegaţia franceză a fost condusă de Florence Mangin, director al Direcţiei Europa Continentală a MAE şi de Dezvoltare Internaţională a Franţei şi E. S. Pascal Vagogne, ambasadorul Republicii Franceze în Republica Moldova.

În debutul întrevederii Igor Dodon a transmis sincere condoleanţe poporului francez în legătură cu atacurile teroriste ce au avut loc recent la Paris, exprimîndu-şi încrederea că doar împreună vor putea fi depăşite provocările cu care se confruntă societatea modernă.

În cursul discuţiei părţile au făcut un schimb de opiniii pe marginea situaţiei social-politice şi economice din Moldova.20151124-008

Referindu-se la situaţia politică din Moldova Igor Dodon a menţionat că socialiştii vor insista pe organizarea alegerilor parlamentare anticipate, deoarece actualul Parlament nu este în stare să desemneze un Guvern care ar putea lua decizii în interesul majorităţii populaţiei.

De asemenea, Igor Dodon a subliniat că PSRM pledează pentru denunţarea Acordului de Asociere cu UE şi Acordului de Liber Schimb cu UE, deoarece semnarea acestora a fost făcută în pripă, fără organizarea unui proces de consultare cu poporul. „Semnarea Acordulului de Liber Schimb cu UE a avut un impact negativ pentru sectorul real al economiei, deoarece n-a produs nici un efect pozitiv pentru Moldova – pe lîngă faptul că a scăzut de două ori nivelul exporturilor în Rusia, pe pieţele tradiţionale de desfacere a mărfurilor moldoveneşti, a scăzut şi exportul pe pieţele europene.”

Întîlnirea a avut loc într-o atmosferă caldă şi deschisă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă