PSRM

26 martie 2021

Inițiativa PSRM, susținută în Parlament: Pensiile vor crește din aprilie cu aproape 4 la sută

Parlamentul a susținut proiectul de lege propus de PSRM care prevede modificarea bugetului de sat necesare pentru a aplica, din 01 aprilie, noua modalitate de indexare a pensiilor și alocațiilor sociale. Documentul a fost votat, în ansamblu, de 59 de deputați.

Anterior, la inițiativa deputaților PSRM, Parlamentul a modificat mecanismul de indexare a pensiilor și alocațiilor sociale. Acesta prevede că, în aprilie, coeficientul de indexare a pensiilor va constitui media creșterii anuale a indicelui prețurilor de consum pentru ultimii trei ani, iar în octombrie – rata inflației înregistrată în primul semestru al anului în curs.

În baza calculelor prezentate, la 01 aprilie, indexarea va fi de 3,89%, iar în octombrie – de 3,2%. În total, indexarea va constitui aproximativ 7%.

Astfel, peste 730 de mii de persoane vor primi din aprilie pensii și alocații sociale majorate. Este vorba despre 662 de mii de pensionari și aproape 70 de mii de beneficiari de alocații sociale de stat.

Cheltuielile necesare pentru indexarea pensiilor și unor prestații sociale la 1 aprilie și la 1 octombrie constituie peste 702 milioane de lei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă