PSRM

28 ianuarie 2021

Situația creată la CFM va fi analizată de o comisie parlamentară specială, la inițiativa deputaților PSRM

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a avizat pozitiv inițiativa unui grup de deputați PSRM cu privire la constituirea comisiei speciale privind analiza situației economico-financiare de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” și rezultatul activității ramurii de transport feroviar pentru perioada 2010-2020.

Fracțiunea parlamentară PSRM a venit cu această propunere după ce în comisie a fost audiat un raport privind situația creată la CFM. Informația a fost prezentată de Agenția Proprietății Publice (APP) și administrația întreprinderii.

Potrivit datelor oferite, la situația de la finele anului 2020, datoria creditoare a Î.S. ”Calea Ferată a Moldovei” constituia 459,4 milioane de lei, iar restanțele salariale – 35,5 milioane de lei. Situația financiară precară a fost generată de gestionarea ineficientă pe parcursul perioadelor anterioare, dar și de scăderea accentuată a volumului traficului de mărfuri și de pasageri din cauza pandemiei COVID-19.

Membrii Comisiei economie, buget și finanțe au insistat asupra prezentării unui plan concret de acțiuni. Acesta trebuie să conțină soluții viabile și reale pentru a îmbunătăți situația la ”CFM”, în primul rând – rezolvarea imediată a problemei salariilor angajaților.

Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” are circa 6800 de angajați.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă