PSRM

13 iunie 2022

Inițiativa PSRM: Pensionarii cu venituri mici să primească anual un ajutor social de la stat în mărimea pensiei medii

Bătrânii cu venituri mici ar putea primi anual un suport financiar în valoarea cuantumului pensiei medii, încasate în perioada anului curent. În acest an, cuantumul mediu al pensiei este de 2638 de lei. Inițiativa este propusă de deputații PSRM și poate fi accesată pe site-ul Parlamentului.

Socialiștii propun ca de această alocație să beneficieze persoanele al căror pensie nu depășește salariul mediu pe economie, care în acest an a fost stabilit în mărime de 9900 de lei. De asemenea, suportul financiar urmează să acordat și persoanelor vârstnice care nu au întrunit stagiul complet de cotizare sau oricare alte criterii pentru stabilirea pensiei pentru limită de vârstă.

Socialiștii atrag atenția că, în condițiile unei inflații fără precedent, beneficiarii de pensii cu venituri joase se află la limita de supraviețuire. Pensia minimă stabilită de Guvern în valoare de 2278 de lei, nu mai este suficientă pentru satisfacerea necesităților vitale. Totodată, beneficiarii de alocație pentru vârstă înaintată au dreptul la plăți lunare în valoare de doar 1139 de lei .

Dacă inițiativa PSRM va fi susținută de deputații PAS, atunci pensionarii vor putea primi acest ajutor imediat ce legea va fi publicată în Monitorul Oficial. Termenul limită de achitare a alocației este data de 31 decembrie al anului în gestiune.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă