PSRM

01 iulie 2014

Încă un pas în vederea organizării Referendumului de demitere a Primarului de Chişinău

Igor Dodon,preşedintele grupului de iniţiativă de organizare a referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă a depus astăzi la Comisia Electorală Centrală pachetul de documente necesar pentru a primi listele de subscripţie şi de a lansa oficial procedura de colectare a semnăturilor pentru petrecerea Referendumului de revocare din funcţie a Primarului General de Chişinău Dorin Chirtoacă.

 

Igor Dodon a menţionat că, instanţele de judecată, intenţionat au tergiversat înregistrarea grupului de iniţiativă de organizare a referendumului, care a fost creat încă în februarie 2013 şi, conform legii, urma să fie înregistrat de instanţă în decurs de 5 zile. Potrivit lui Dodon, în pofida la toate obstacolele, socialiştii vor face tot posibilul ca să colecteze numărul necesar de semnături în favoarea desfăşurării referendumului. Conform legislaţiei în acest scop sînt necesare 10% de semnături din numărul total al alegătorilor din capitală.

 

De asemenea, socialiştii au propus desfăşurarea plebiscitului pe data de 30 noiembrie curent, odată cu alegerile parlamentare.

 

Amintim că pe data de 3 iunie curent Curtea de Apel Bălţi a înregistrat grupul de iniţiativă privind organizarea referendumului de demitere a primarului de Chişinău (după 15 luni de la constituire) şi a dispus colectarea semnăturilor în favoarea organizării referendumului în termenul cel mai scurt prevăzut de legislaţie – 30 zile. Socialiştii s-au adresat la Curtea Supremă de Justiție cu solicitarea de modificare a termenului de colectare a semnăturilor de la 30 zile pîna la minimum 60.

Foto 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă