PSRM

24 martie 2017

În rezultatul întrevederii dintre Igor Dodon şi Vladimir Putin, perioada de legalizare pentru moldovenii din FR a fost prelungită pînă la 12 mai

Încă o înţelegere dintre preşedinţii Moldovei şi Rusiei în acţiune. După întrevederea dintre Igor Dodon şi Vladimir Putin, acum o săptămînă în urmă, la 24 martie autorităţile ruseşti au adoptat decizia de a prelungi termenul amnistiei migraţionale pentru cetăţenii Moldovei pînă la 12 mai. 

Astfel, toţi cetăţenii Republicii Moldova, aflaţi pe teritoriul Federaţiei Ruse avînd asupra lor încălcări ale regimului migraţional şi nu au reuşit să-şi legalizeze aflarea în FR pînă la 20 martie, o vor putea face pînă la 12 mai.

Informaţia în cauză fost făcută publică de Igor Dodon pe pagina sa de socializare.

„În baza rezultatelor întrevederii mele cu Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, din 17 martie, la Moscova, astăzi a fost luată decizia de a prelungi perioada de legalizare pentru cetăţenii moldoveni, aflaţi ilegal pe teritoriul Rusiei, pînă la 12 mai, 2017. Fac un îndemn către toţi de a apela la serviciile secţiilor locale ale Direcţiei Generale pentru Problemele de Migraţiune MAI pentru obţinerea statutului legal de aflare pe teritoriul Federaţiei Ruse”, a menţionat el.

Potrivit şefului statului,  pînă la 20 martie au reuşit să-şi legalizeze aflarea în FR 10 mii de cetăţeni ai RM.

Totodată, a început să funcţioneze site-ul pe care concetăţenii noştri, aflaţi în Moldova şi avînd „interdicţii” asupra lor, vor putea verifica dacă au fost amnistiaţi sau nu. Vă amintim că prin această poziţie au beneficiat de amnistie 17,5 mii de persoane.

«Este îmbucurător faptul că înţelegerile noastre cu colegii ruşi se transformă în rezultate practice în termene atît de restrînse. Sper că un număr cît se poate de mare de concetăţeni de-i noştri vor folosi posibilităţile ce li se oferă», a adăugat el.

Vă amintim că prelungirea termenului amnistiei migraţionale după 20 martie a fost unul din subiectele de discuţie pentru cei doi preşedinţi în timpul întrevederii lor, de la Moscova, la 17 martie, curent.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă