PSRM

04 noiembrie 2019

Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Ion Ceban au făcut totalurile alegerilor în Chișinău

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, Președintele Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi și candidatul PSRM ales la funcția de primar general al Chișinăului au desfășurat un briefing cu privire la rezultatele votării în municipiu.

Conform datelor preliminare, Ion Ceban a cîștigat alegerile pentru primarul general al Chișinăului, obținînd 52, 39% din voturi după procesarea a 307 procese verbale.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a mulțumit locuitorilor din Chișinău pentru participarea la alegerea primarului general al municipiului și i-a felicitat pentru începerea unei noi etape pozitive în istoria modernă a capitalei.

Igor Dodon l-a felicitat pe Ion Ceban pentru rezultatul obținut, menționînd că nu trebuie să fie niciun fel de euforie cu această ocazie.

„Oamenii așteaptă soluția unor probleme concrete pentru Chișinău: drumuri, apă, canalizare … Și îl îndemn pe domnul Ceban, să nu se angajeze în politică la primărie. Oamenii doresc schimbări spre bine. Și cred că acest lucru este posibil ”, a spus șeful statului.

El a mai subliniat că Ion Ceban trebuie să fie primarul tuturor locuitorilor din Chișinău: a celor care au votat și a celor care nu l-au votat.

Igor Dodon a mai spus că începînd de luni, în partid vor avea loc consultări interne cu privire la majoritatea parlamentară.

“Susținem Guvernul Maia Sandu, suntem responsabili pentru menținerea acestei majorități parlamentare. Chiar dacă avem unele propuneri de a spori eficiența actului de guvernare noi le vom discuta cu partenerii”, a subliniat șeful statului.

Potrivit acestuia, coalițiile majoritare vor fi create atît la nivel local, raional, cît și la nivel de municipalitate.

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, a adresat cuvinte de recunoștință tuturor cetățenilor Republicii Moldova, tuturor alegătorilor care au participat astăzi la al doilea tur al alegerilor și, în special, tuturor reprezentanților PSRM.

Ea a anunțat că conform datelor preliminare, în turul doi PSRM a obținut victorie în alte 82-83 de sate și în 4 centre raionale.

Zinaida Greceanîi a declarat că după aprobarea tuturor mandatelor consilierilor, PSRM intenționează să creeze coaliții majoritare și la nivel raional. Acest subiect va fi discutat săptămîna viitoare.

Președintele PSRM a mulțumit pentru victorie și a urat succes domnului Ion Ceban, care a cîștigat al doilea tur al alegerilor pentru funcția de primar general al Chișinăului.

“Altfel nici nu putea fi. Am fost încrezuți în această victorie. Și probabil că aceasta este singura persoană care știe să meargă din casă în casă, cum să vorbească cu fiecare cetățean, cum să ajungă la fiecare instituție, la fiecare întreprindere. Și cel mai important, acesta este singura persoană care știe ce să facă începînd cu a doua zi la Chișinău, nu trebuie să învețe”, a spus Zinaida Greceanîi.

De asemenea, Ion Ceban a mulțumit tuturor locuitorilor din Chișinău și i-a asigurat că va fi primarul tuturor.

„Și nu văd altă soluție decît să lucrăm împreună, să divizăm responsabilitățile și nu funcțiile. Și o vom face începînd de mîine. Vreau să mulțumesc familiei mele, care a avut răbdare în tot acest timp. Vreau să mulțumesc echipei care a lucrat lîngă mine în această campanie – sunt oameni speciali. Și vreau să spun că de mîine vom lucra în beneficiul Chișinăului și al locuitorilor săi”, a spus Ion Ceban.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă