PSRM

15 iunie 2023

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Ambasadorul Turciei

Igor Dodon, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, împreună cu Maxim Lebedinschi, membru al Comitetului Executiv al PSRM, și Fiodor Gagauz, conducătorul grupului parlamentar de prietenie cu Republica Turcia, au avut astăzi o întrevedere cu E.S. Ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Uygar Mustafa Sertel.

În debutul discuției, Igor Dodon a transmis sincere felicitări Președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, pentru victoria convingătoare obținută în alegerile prezidențiale, urându-i sănătate, curaj și succes în realizarea transformărilor planificate în beneficiul Turciei și al întregii regiuni.

Secretarul executiv al PSRM a menționat importanța parteneriatului strategic cu Republica Turcia pentru țara noastră, ținând cont de faptul că Turcia este unul dintre cei mai importanți actori geopolitici globali și regionali, care demonstrează un model de politică externă echilibrată și pașnică.

Amintim că la 17 octombrie 2018, în cadrul vizitei oficiale a lui Recep Tayyip Erdogan la Chișinău, a fost semnat un document comun privind cooperarea strategică dintre Republica Moldova și Republica Turcia.

Interlocutorii au apreciat înalt dinamica dezvoltării relațiilor bilaterale dintre țările noastre în toate domeniile, menționând necesitatea menținerii și în continuare a nivelului de cooperare, în interesul ambelor state.

De asemenea, părțile au discutat chestiuni de aprofundare a relațiilor de colaborare dintre Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul Justiției și Dezvoltării din Turcia, în conformitate cu acordul de cooperare interpartinică, semnat în mai 2017.

Pe final, Igor Dodon a reiterat felicitările în adresa Partidului Justiției și Dezvoltării și liderului acestuia, exprimându-și încrederea că poporul Turciei va face față tuturor provocărilor cu care se confruntă astăzi țara și regiunea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă