PSRM

17 ianuarie 2020

Igor Dodon: Toți infractorii care vor comite crime grave vor sta la închisoare

Toate procesele în care se examinează crimele grave soldate cu omoruri de rezonanță care au zguduit întreaga societate vor fi ținute sub un control strict de către Președintele țării, astfel toți cei responsabili pentru comiterea acestor crime în Moldova vor răspunde conform legii. Despre acest lucru a anunțat Președintele Igor Dodon în cadrul unui nou episod al emisiunii ”Președintele răspunde”.

„După Anul Nou, au fost comise mai multe infracțiuni grave. Omorurile din Costești și Bălți au cutremurat întreaga societate. În primul rînd, pentru a clarifica, eu personal voi monitoriza ca cei care au încălcat legea să stea la închisoare. Voi ține asta sub controlul meu personal. Cei care au ucis acest băiat din Costești și cei care s-au uitat și nu au ajutat trebuie să răspundă conform legii. Promit că acest lucru va fi valabil în toate cazurile cînd se comit infracțiuni grave”, a declarat șeful statului.

„În această săptămînă voi avea o discuție serioasă cu Ministrul de Interne. Ar fi logic să zboare capetele la unii de acolo. Este un fel de profilactică. Polițiștii care nu-și fac treabă, trebuie să fie scoși din funcție”, a remarcat președintele.

Șeful statului a anunțat că investigarea crimelor grave de rezonanță se află sub stricta sa supraveghere.

“Situația se află sub control”, a subliniat Președintele Igor Dodon.

Pe 21 ianuarie 2020 va avea loc ședința Consiliului Suprem de Securitate. Președintele Igor Dodon a insistat ca subiectul investigării crimelor grave care au zguduit societatea să fie inclusă pe ordinea de zi a ședinței CSS.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă