PSRM

14 septembrie 2021

Igor Dodon: Voi continua să contribui la promovarea şahului în țara noastră

Președintele Federației de șah a Republicii Moldova, Igor Dodon, a convocat şedinţa ordinară a prezidiului Federației de Șah.

În cadrul acesteia s-a făcut bilanțul activității Federaţiei în primele opt luni ale anul 2021 și au fost fixate prioritățile pentru următoarele luni.

„Am constatat că în anul 2021 au fost organizate 12 turnee naționale. De asemenea, șahiștii noștri au participat la opt competiții internaționale.

Membrii lotului național a Republicii Moldova la şah au participat la Campionatul Europei, feminin, 8-21 august 2021, Iași (România), Campionatul Europei, masculin, 25 august – 6 septembrie 2021, Reykjavik (Islanda), Cupa mondială la șah, Soci (Rusia), 10 iulie – 6 august 2021.

În perioada 2-4 septembrie, la etapa de calificare a Olimpiadei mondiale de șah online, la care au participat 153 de tari, selecționata de șah a Moldovei a demonstrat o bună pregătire, reușind șapte victorii consecutive și calificându-se în divizia superioară a Olimpiadei printre cele mai puternice 40 de echipe din lume.

Pentru selecționata țării noastre au evoluat cu succes marii maeștri internaționali Viorel Bologan, Viorel Iordăchescu, maeștrii Andrei Macovei, Ivan Schițco, Egor Lașkin, Dragoș Cereș, Paula-Alexandra Gîtu, precum și tinerele șahiste Valentina Verbin, Alina Mihailova, Ana Petricenco și Diana Tuktamîsova. Cele mai bune rezultate le-au demonstrat MMI Viorel Bologan, care a reușit să acumuleze 6 puncte în 7 partide, Valentina Verbin – 6,5 puncte din 8.

Am salutat succesele obținute de șahiștii noștri pe parcursul acestui an. Am stabilit că Adunarea Generală de dare de seamă și alegeri a Federației de Șah va avea loc pe data de 4 decembrie curent.

În calitate de Președinte al Federației de șah a Republicii Moldova voi continua să contribui la promovarea şahului în țara noastră și a sportului în general”, a scris Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă