PSRM

16 octombrie 2020

Igor Dodon vine cu inițiativa de majorare a salariilor pentru personalul tehnic din educație și sănătate

Igor Dodon a anunțat că va veni cu o inițiativă legislativă de majorare a salariilor personalului tehnic angajat în domeniile medicinei și educației.

Dodon a declarat că în legea cu privire la dublarea salariilor pentru tot personalul medical nu s-au luat în calcul angajații care lucrează în școli și grădinițe, și personalul auxiliar. De aceea, imediat după alegeri, va înainta în Parlament un proiect de lege prin care să se înlăture aceste lacune.

”Voi ieși cu o inițiativă separată pentru majorarea salariilor pentru personalul tehnic din domeniul educației și medicină. Voi veni cu această inițiativă imediat după alegeri”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii live de vineri.

La inițiativa președintelui Igor Dodon salariile angajaților din sănătate vor fi dublate în mai multe etape. Prima majorare cu 30% a avut loc la 1 septembrie 2020, a doua etapă care prevede creșterea salariilor cu alte 30% va fi la 1 ianuarie 2021, iar la 1 iulie 2021 – cu 40%. Dodon a mai anunțat că va propune ca, de anul viitor, să fie dublate și salariile angajaților din domeniul educației.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă