PSRM

20 mai 2020

Igor Dodon va invita la discuții liderii PSRM, PDM, PAS și PPDA

Președintele Igor Dodon a anunțat că va invita la discuții liderii PSRM, PDM, PAS și PPDA pentru a decide cum mergem mai departe în cazul în care nu va mai fi majoritate parlamentară: vor fi organizate alegeri anticipate sau se va ajunge la un consens național. Șeful statului a declarat la Accent TV că la aceste discuții nu vor fi invitați reprezentanții grupului Candu-Șor, deoarece ei reprezintă interesele mafiote ale lui Vladimir Plahotniuc.

”Dacă mai pleacă câțiva deputați și nu va mai fi majoritate, voi invita pe Zinaida Greceanîi, Pavel Filip, Maia Sandu și Andrei Năstase să decidă cum procedăm mai departe. Permitem mafiei să joace cu noi ca mâța cu șoarecele sau adoptăm o decizie principială. Trebuie să curățăm totul. Acesta este posibil în alegeri ori ne putem înțelege să ajungem la un consens național”, a spus președintele.

Igor Dodon susține că în țară urmează să fie organizate alegerile prezidențiale, după care dacă nu se va putea merge în contnuare în acest format, se dizolvă Parlamentul și se declanșează alegerile parlamentare anticipate. Șeful statului a declarat că ar fi perfect ca să alegerile prezidențiale și cele parlamentare anticipate să se desfășoare într-o singură zi.

De asemenea, șeful statului a menționat că “în viața politică de astăzi a Moldovei sînt trei grupuri mari: actuala majoritate parlamentară, partidele de dreapta și bandiții care au fost la guvernare pînă în luna iunie 2019 și au ținut în frică toată țara”.
“Și dacă nu ar fi fost evenimentele din acel an, noi nu am fi scăpat de Plahotniuc. Am mers la acest risc, mi-am asumat această povară și această responsabilitate în mod conștient, pentru a salva țara de mafie.

Înțelegînd că am avansat în investigația cu privire la furtul miliardului și a concesionării aeroportului și că ei nu se vor putea înțelege nici cu mine, nici cu cei de dreapta la acea etapă, acești bandiți au decis să cumpere 24-25 de deputați din parlament, pentru ca nimeni fără de ei să nu poată crea o majoritate și ei să poată juca pe aceste contradicții. Plahotniuc a făcut acest lucru în anul 2010, cînd a jucat între Voronin și Filat, apoi i-a distrus pe toți.

Ceea ce se întîmplă acum este foarte periculos pentru Moldova. Candu și Șor sînt doar niște marionete, păpușarul este altcineva. Noi știm numele acestuia și mai cunoaștem ce-și dorește el să obțină – să-și recapete rolul de cîndva în politică. Iar pe cei de dreapta vor să-i folosească în acest joc împotriva președintelui și a socialiștilor, iar mai tîrziu, și împotriva lor.

Procesele care au loc acum ar putea reîntoarce țara noastră în perioada de pînă în luna iunie 2019. Noi nu trebuie să admitem așa ceva”, a spus Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă