PSRM

18 septembrie 2018

Igor Dodon: Toată guvernarea trebuie schimbată

Președintele RM Igor Dodon a fost surprins de decizia guvernării de a remaniera careva miniștri. El a anunțat că va semna demisia miniștrilor actuali, dar își va expune părerea despre candidați, în zilele următoare.

”Prim-Ministrul mi-a comunicat de ieri că vrea sa facă remanieri în ministere și m-a informat despre mai multe candidaturi. I-am spus, la rîndul meu, că putem discuta asemenea remanieri doar dacă se vor propune persoane alese pe criterii profesionale, nu politice.

Opinia mea este că toată guvernarea trebuie schimbată și nu mai e mult pînă acest lucru se va întîmpla, după alegerile parlamentare. Dar pînă atunci, Executivul, așa cum este el, trebuie să funcționeze. Ca șef al statului am o abordare instituțională în relația cu Guvernul prin care, așa cum am mai spus, nu voi bloca activitatea unor instituții fără un motiv justificat.

Am refuzat pînă acum propunerile de numire a unor miniștri, fiindcă am avut motive întemeiate să o fac. În alte situații, propunerile făcute de Prim-Ministru au fost persoane pe care nu aveam motive să le resping.

Astăzi voi semna demisia miniștrilor actuali. Apoi voi analiza candidaturile propuse și urmează să mă expun zilele următoare asupra lor. Deocamdată, menționez că sunt surprins de propunerile guvernării şi apar un şir de întrebări față de competența, calitatea profesională şi echilibrul politic al acestor candidaturi”, a scris Igor Dodon pe rețelele de socializare.

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă