PSRM

15 iulie 2020

Igor Dodon spune că nu va promulga modificările la Codul Electoral, dacă timpul de votare va fi redus

Președintele Igor Dodon susține că nu va promulga modificările la Codul Electoral, dacă timpul de votare va fi redus cu două ore. Șeful statului a îndemnat-o pe Maia Sandu, care a venit cu critici și acuze la adresa proiectului, să vină cu propuneri concrete în Parlament la această inițiativă al cărui autor, de altfel, este CEC și anume membrii delegați de PAS și PPDA.

”Așa de tare se tem și probabil că înțeleg că vor pierde, dacă voi candida, că deja caută justificare. Acest Cod Electoral este inițiativa votată la CEC inclusiv de oamenii care au fost delegați de dumneaei la CEC. Sunt membri Partidului Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase. Ei au votat, nu eu. Ei au venit cu propunerea aceasta în Parlament. Eu nici nu știu ce e în modificarea aceasta.

După ce va fi votată, dacă va fi votată, va veni la mine spre promulgare și voi decide, dacă voi promulga sau nu”, a spus președintele la o emisiune la N4.

Dodon susține că nu va semna proiectul și îl va întoarce în Parlament dacă în el se va menține propunerea de a reduce cu două ore timpului de votare.

”Care e sensul să reduci termenul. Ce economisim noi aici. Omul dacă poate vine la 7, dacă nu vine la 8 , să nu restricționăm în cazul acesta. Codul Electoral propus de membrii partidelor Maiei Sandu și Andrei Năstase, ei trebuie să decidă, votează, nu votează, este problema lor. Dacă au propuneri, lasă să le înainteze în Parlament, să le dezbată, să găsească compromis și să meargă înainte”, a declarat președintele.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă