PSRM

23 aprilie 2021

Igor Dodon spune că deputații care nu sunt de acord cu demiterea președintelui CC pot să o atace în judecată

Decizia de astăzi a Parlamentului de a declara caracterul captiv al Curții Constituționale (CC), dar și demiterea Domnicăi Manole din funcția de judecător al CC este de ordin politico-juridic. Despre aceasta președintele PSRM, Igor Dodon, a declarat în cadrul emisiunii live. Liderul socialiștilor a spus că cei care nu sunt de acord cu aceste hotărâri pot să le atace în instanța de judecată.

“Care e diferența dintre anul 2019 și 2021? Aatunci am votat împreună cu Maia Sandu uzurparea puterii în stat. Despre demiterea Domnicăi Manole, în 2019, Manole nu a trecut nici un concurs, nici la Guvern, nici Parlament, nici CSM. A fost exclusă din concurs căci în opinia Maiei Sandu Manole este o persoană coruptă, așa a spus Olesea Stamate. Azi Parlamentul a rezolvat o problemă din 2019. Este legal sau nu? Este procedură juridică. Atacați această decizie. Parlamentul poate să aprobe hotărâri care consideră necesare, politice, dacă doriți. Nu vă place, acționați potrivit procedurii”, a declarat Dodon.

Liderul PSRM a remarcat și dublele standarde ale ambasadorilor UE și SUA la Chișinău.

“Stimați ambasadori, noi luăm exemplul lui Zelenski, el a demis recent președintele CC și toți au tăcut. Nu am văzut vreo declarație a ambasadorului UE”, a spus Dodon.

Socialistul a criticat și decizia PAS și a Maiei Sandu de a scoate oamenii în stradă, la protest.

“Au chemat oamenii la CC. Chiar credeți că eu voi permite să intre forțat în instituții de stat. Ce a fost azi la CC îmi amintește de Vlad Plahotnicu în 2019, când a scos oamenii în corturi, când noi cu Maia Sandu am votat uzurparea puterii în stat. Maia Sandu, nu credeți că aveți aceeași abordare? Spuneți de uzurparea puterii de către Parlament. Nu vi-i rușine? Dar cine a declarat că nu va respecta decizia Curții”, a conchis Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă