PSRM

03 octombrie 2019

Igor Dodon: Socialiștii nu vor fi o anexă a Guvernului ACUM

Reacția unor reprezentanți ai blocului ACUM la discursul președintelui Republicii Moldova rostit la Adunarea Generală a ONU provoacă nedumerire pentru Igor Dodon. În cadrul emisiunii „Glavnîi Vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, șeful statului a comentat acest lucru, menționînd că președintele și Guvernul pot avea poziții diferite pe o anumită problemă, dar acest lucru nu înseamnă deloc că este necesar „să ne panicăm și să distrugem coaliția”.

„După acest discurs, mai mulți deputați ai blocului ACUM vor să plece. Dar cumva pleacă fără să plece. Probabil se îngrijorează pentru funcțiile sale de președinți ai comisiilor”, a spus Igor Dodon.

Președintele a menționat că PSRM are 35 de deputați în Parlament și, în curînd, dacă candidatul Partidului Socialiștilor va cîștiga alegerile pentru circumscripția Transnistria, vor fi 36. Cea mai mare fracțiune din Legislatura țării a sprijinit Guvernul condus de Maia Sandu, dar nu va deveni anexa acestuia, a subliniat Dodon.

„Ce doresc ei? Să fim o anexă a Guvernului ACUM? Așa nu este posibil. Sau lucrăm împreună… Ce, pentru că a existat un fel de discurs, trebuie de făcut panică și de distrus coaliția? Să părăsim guvernarea, Guvernul? Este ridicol. Există poziția președintelui, există poziția Guvernului, pentru unele subiecte coincid, pentru unele – nu. Prin urmare ce? Trebuie să mergem mai departe”, a afirmat el.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă