PSRM

15 iunie 2016

Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi s-au întîlnit la Geneva cu mai mulţi oficiali europeni

Igor Dodon, preşedintele PSRM, deputat în Parlamentul RM, şeful delegaţiei Parlamentului RM la Uniunea Interparlamentară (UIP) şi Zinaida Greceanîi, preşedintele fracţiunii parlamentare a PSRM au avut o serie de întrevederi la Geneva cu oficiali europeni.

În cadrul întîlnirii cu Martin Chungong, Secretar General al Uniunii Inter Parlamentare au fost discutate oportunităţile de colaborare cu Parlamentul RM. Igor Dodon a lansat invitaţia în adresa dlui Chungong de a efectua o vizită oficială în ţara noastră.

În cursul dialogului cu Alexey Mayorov, membru al Consiliului Federaţiei al Adunării Federale a Rusiei părţile au efectuat un schimb de opinii privind stadiul actual al dezvoltării  relaţiilor bilaterale moldo-ruse, dar şi colaborarea la nivel de partid.

La întîlnirea cu Rumen Gechev, membru al Adunării Naţionale a Republicii Bulgaria s-a convenit ca în cel mai scurt timp, la Sofia să fie organizată o întrevedere cu noul preşedinte al Paridului Socialiştilor din Bulgaria în vederea iniţierii semnării acordurilor de colaborare.

O viitoare cooperare între PSRM şi PSD din Suedia a constituit subiectul discuţiei dintre Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi dl Krister Örnfjäder – deputat (Suedia), membru al Partidului Social – Democrat suedez, Co-preşedintele Conferinţei parlamentare privind OMC, iar cu dl Helmut Scholz, membru al Parlamentului European, membru al Grupului Confederal al Stângii Unite Europene – Stînga Verde Nordică; membru al Partidului Die Linke (Stânga) liderul PSRM s-a discutat despre aprofundarea relaţiilor de cooperare cu deputaţii din Germania.

Amintim că o delegaţie a Parlamentului RM, condusă de Igor Dodon, a întreprins o vizită de lucru la Geneva, unde a participat la Sesiunea anuală a Conferinţei parlamentare privind Organizaţia Mondială a Comerţului, organizată de UIP în comun cu Parlamentul European. 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă