PSRM

03 septembrie 2015

Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi s-au întîlnit cu Igor Morozov, membru al Consiliului Federaţiei a Adunării Federale a Rusiei

Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Moldova, împreună cu Zinaida Greceanîi, preşedintele fracţiunii PSRM în Parlamentul RM au avut o întrevedere cu Igor Morozov, membru al Consiliului Federaţiei, a Adunării Federale a Rusiei şi cu Farid Muhametşin, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova.

În cadrul discuţiei oficialii au făcut un schimb de opinii pe marginea situaţiei economice şi politice din RM, nivelul de dezvoltare al relaţiilor de colaborare moldo-ruse, inclusiv a problemelor cetăţenilor RM aflaţi la muncă în Rusă.

În cadrul dialogului Igor Dodon a menţionat că Federaţia Rusă a fost şi va rămîne partenerul strategic al Republicii Moldova fără de care economia ţării nostre nu va putea ieşi din regres. Liderul socialiştilor a salutat disponibilitatea părţii ruse de a sprijini socialiştii în acţiunile de semnare a unor acorduri interregionale dintre raioanele Moldovei şi subiecţii FR, care vor contribui la dezvoltarea activă a satelor şi oraşelor din Moldova, la creşterea exporturilor producţiei moldoveneşti în Rusia.

În altă ordine de idei, părţile au discutat pe marginea situaţiei celor circa 250 mii de migranţi moldoveni care au restricţii de intrare în FR, convenind asupra necesităţii soluţionării problemelor lor în viitorul apropiat.

Menţionăm, că Partidul socialiştilor depune eforturi conjugate în vederea relansării exporturilor producţiei moldoveneşti în Federaţia Rusă. Astfel, pe parcursului anului curent, graţie negocierilor purtate de PSRM şi partenerii din FR, s-a reuşit deschiderea pieţei ruse pentru cîteva zeci de companii de fructe şi legume, cîteva combinate de producere a conservelor, fabrici vinicole. Cîteva companii de carne, de asemenea, au  reluat exportul de carne pe piaţa rusească.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă