PSRM

26 septembrie 2015

Igor Dodon şi Renato Usatîi cheamă cetăţenii la protestul național de duminică

În ajunul protestului, preconizat pentru mîine, la Chişinău, sînt înregistrate tot mai multe semnale din teritorii despre încercările de intimidare a reprezentanţilor companiilor de transport, care sînt ameninţaţi cu retragerea licenţelor entităţilor, care vor oferi autobuze şi microbuze pentru transportarea cetăţenilor dispuşi să participe la mitingul de duminică. În acest context, organizatorii protestului, Igor Dodon şi Renato Usatîi, fac apel către Ministerul Transportului de a înceta imediat presiunile faţă de transportatori. În cazul retragerii măcar a unei singure licenţe, dacă măcar o singură companie de transport va avea de suferit în urma efectuării, în ziua de 27 septembrie, a obligațiunilor sale obişnuite, şi anume de transportare a pasagerilor, mii de oameni vor veni la Ministerul Transportului şi vor obţine anularea imediată a deciziilor ce încalcă drepturile transportatorilor, precum şi demisia imediată a şefului instituţiei în cauză, Iurie Chirinciuc.

Liderii Partidului Socialiştilor şi ai „Partidului Nostru” mai fac apel către organele de ordine publică, inclusiv faţă de şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavlaciuc, şi patronul său nemijlocit, Vlad Filat, cu avertismentul despre posibila blocare a sosirii oamenilor în ziua de protest – 27 septembrie. Orice acţiuni ilegale ale poliţiei vor fi documentate şi vor reprezenta factori agravanţi în cadrul proceselor penale posibile, în care ar putea fi vizați cei doi cetăţeni menţionaţi, precum şi alţi eventuali participanţi la acţiunile ilegale împotriva protestatarilor paşnici, cel puţin, pentru eventualele acţiuni de încălcare a legii, la 27 septembrie, din partea acestora.

Igor Dodon şi Renato Usatîi îi îndeamnă pe cetăţeni la mobilizare maximală şi prezenţă la protestul în masă, care va avea loc fără drapelele partidelor, fără lozinci geopolitice, doar cu un singur scop – eliberarea cît mai urgentă a Republicii Moldova de controlul oligarhilor, pedepsirea tuturor celor vinovaţi pentru cei 6 ani de jefuire şi batjocură faţă de propriul popor, demisia preşedintelui ţării şi a Guvernului, organizarea de alegeri parlamentare anticipate corecte şi libere.

Coloanele de protestatari se vor aduna duminica,  27 septembrie, la 12.00 în trei locuri ale capitalei: lîngă Academia de Ştiinţe, la Memorialul “Eternitate” şi lîngă Circul Republican.  Coloanele se vor deplasa spre centrul capitalei, în fața sediul Parlamentului, unde va avea loc mitingul la 14.00.

Acum cîteva zile în urmă, organizatorii mitingului, împreună cu adepţii lor, au instalat un orăşel de corturi în scuarul din faţa Parlamentului. Începînd cu ziua de astăzi, în „Orăşelul Victoriei”, zilnic, vor avea loc programe serale.

Astăzi, 26 septembrie, în „Orăşelul Victoriei” vor avea loc următoarele acţiuni:

19-00  –  Igor Dodon şi Renato Usatîi vor răspunde la întrebările locuitorilor şi oaspeţilor „capitalei”, precum şi la cele adresate prin Internet. Îi invităm pe toţi la întîlnnirea interactivă cu liderii celor mai mari două partide de opoziţie şi organizatorii protestului ilimitat. Evenimentul va fi difuzat la postul de televiziune Accent TV. Emisia-online – pe site-urile: privesc.eu, ru1.md şi a-tv.md

20-00Program cultural. 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă