PSRM

05 februarie 2021

Igor Dodon se declară împotriva micșorării pragului de reprezentare pentru a accede în Parlament

Președintele PSRM, Igor Dodon, se declară împotriva micșorării pragului de reprezentare pentru a accede în Parlament. Fostul președinte al țării a declarat, în emisiunea sa de vineri, că reducerea pragului electoral ar putea genera un blocaj al activității Parlamentului.

”Categoric nu. Am fost 3-4 partide după alegeri și patru partide nu au putut găsi limbă comună între ele. Unde este garanția că dacă vor fi 15 partide vor găsi limbă comună? Oamenii din sate îmi spun de ce să nu fie două partide: unul de stânga și unul de dreapta. În SUA sunt două, în Marea Britanie sunt două. Oamenilor le este clar și în funcție de preferințele electorale, de criză, de timp, iau decizia pe cine să susțină. La noi sunt 20 de partide, fără ideologie, fără program, cine strigă mai tare, cine mai tare îi balabol, nu îl vede nimeni 3-4 ani, a venit pe o lună a umblat prin sate și a bătut toba și ajunge în Parlament și pe urmă ”мы не левые, мы не правые, мы валенки”. De ce să micșorăm pragul electoral ca pe urmă să vină cu un procent 20 de partide în Parlament. La ce vom ajunge. Nu că ne temem de concurență”, a declarat Igor Dodon.

Pragul minim de reprezentare constituie în prezent pentru un partid – 5 la sută; pentru un bloc electoral – 7 la sută și pentru un candidat independent – 2 la sută.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă