PSRM

11 noiembrie 2015

Igor Dodon s-a întîlnit cu ambasadorul Marii Britanii în RM, Phil Batson

Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova a avut o întrevedere cu Phil Batson, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Moldova, la solicitarea diplomatului englez.

În cadrul întrevederii părţile au făcut un schimb de opinii pe marginea situaţiei social-politice şi economice din Republica Moldova. Liderul PSRM a reiterat faptul că Moldova se află într-o criză profundă politică, socială şi economică, iar partidele pro-europene au suportat un nou eşec în procesul formării majorităţii parlamentare şi a unui Guvern. PSRM consideră ca există o singură soluţie pentru a salva Republica Moldova – alegerile parlamentare anticipate.

Potrivit lui Dodon, necesitatea alegerilor anticipate o confirmă şi rezultatele ultimului sondaj de opinie, potrivit căruia 79% din cetăţeni consideră că ţara se mişcă într-o direcţie greşită. În acest context Dodon l-a informat pe diplomat că astăzi PSRM a anunţat iniţierea unor discuţii cu toate fracţiunile parlamentare în scopul modificării constituţiei prin vot comun pentru a oferi cetaţenilor posibilitatea să aleagă prin vot direct Preşedintele ţării, precum şi în scopul stabilirii datei alegerilor parlamentare anticipate.

La rîndul său, Phil Batson a menţionat că Marea Britanie doreşte ca Moldova să fie un stat economic stabil la frontiera Uniunii Europene.

 La întrevedere au mai participat – Andrei Neguţa, ambasador, deputat în Parlamentul RM şi Boris Ciobanu, ofiţer de comunicare la ambasada Marii Britanii.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă