PSRM

29 septembrie 2016

Igor Dodon s-a întîlnit cu Ambasadorul Franţei

Astăzi, Igor Dodon, preşedintele PSRM şi Andrei Neguţa, ambasador, vice-preşedinte al fracţiunii parlamentare a PSRM au avut o întrevedere cu Ambasadorul Franţei în Republica Moldova, E.S. Pascal Vagogne.

În cadrul întîlnirii interlocutorii au abordat mai multe chestiuni legate de situaţia social-politică din Moldova, despre poziţia PSRM în campania electorală şi postelectorală.

Igor Dodon a apreciat pozitiv dialogul ce a avut loc între părţi, menţionînd că mizează pe o colaborare eficientă cu partenerii francezi pe viitor. “Am abordat subiecte ce ţin de colaborarea de viitor cu Uniunea Europeană, cu Republica Franceză unde, cunoaştem că la guvernare se află socialiştii şi Preşedinte al RF este socialist. Am discutat despre posibilităţile de cooperare cu socialiştii francezi şi cu Internaţionala Socialistă. A avut loc un dialog destul de bun, optimist”, a menţionat Dodon.

Amintim că în ultimele zile, Igor Dodon s-a întîlnit cu şefii misiunilor diplomatice din Germania, SUA, Ungaria, Misiunea UE în RM.

Subiectele abordate în cadrul acestor întrevederi au fost:
– furtul miliardului şi încercarea de a trece pe spatele cetăţenilor RM restituirea acestuia;

– campania electorală pentru prezidenţiale; 

– colaborarea Republicii Moldova cu partenerii de dezvoltare după alegerile prezidenţiale; 

– diferendul transnistrean şi posibilile soluţii politice.

Igor Dodon a ţinut să transmită tuturor ambasadorilor acreditaţi la noi în ţară că Republica Moldova va păstra relaţiile bune cu partenerii occidentali şi va restabili parteneriatul strategic şi relaţiile de prietenie cu Federaţia Rusă. Igor Dodon a ţinut să sublinieze că în capul mesei trebuie să stea interesele naţionale şi ale cetăţenilor Republicii Moldova şi nu interesele geopolitice ale marilor forţe mondiale.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă