PSRM

13 octombrie 2020

Igor Dodon rămâne personalitatea politică din țara noastră care se bucură de cea mai mare încredere a cetățenilor

Igor Dodon rămâne personalitatea politică din țara noastră care se bucură de cea mai mare încredere a cetățenilor. O arată datele sondajului sociologic „Vox Populi, octombrie 2020 -Situația sociopolitică din Republica Moldova în ajunul alegerilor prezidențiale”, realizat și prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Conform studiului, 34,4% din respondenții deciși au spus că au cea mai mare încredere în Igor Dodon. La un interval de peste 14% se află Maia Sandu cu 20,3%.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, se bucură de încrederea a 9,2%, în timp ce președintele ”Partidului Nostru”, Renato Usatîi – de 8,8%. În clasamentul încrederii se regăsește și liderul PP ”Șor”, Ilan Șor – cu 6,7%.

În top zece politicieni de încredere se află și primarul general al Capitalei Ion Ceban, președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi și premierul Ion Chicu. Potrivit studiului, 4,5% din respondenții deciși au declarat că au mare încredere în Ion Ceban, 3,1% – în Zinaida Greceanîi și 2,8% – în Ion Chicu.

La coada clasamentului se situează candidatul Paridului ”Șor” la prezidențiale Violeta Ivanov – cu 2,1%, liderul PUN, Octavian Țâcu – cu 1,3% și deputatul Pro Moldova, Andrian Candu – cu 1,1%.

Ancheta sociologică s-a desfășurat, în perioada 26 septembrie – 8 octombrie, pe un eșantion de 1167 de respondenți, cu o eroare maximală de 3 la sută.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă