PSRM

01 noiembrie 2021

Igor Dodon propune anularea TVA de 8 % pentru gaz, pentru a putea reduce din creșterea tarifului pentru consumatorii final

Igor Dodon susține că este necesar ca în cazul majorării tarifului la gaze naturale să fie amendat Codul fiscal în vederea scutirii de TVA a gazelor naturale, fapt care ar reduce cu 8% impactul majorării tarifului. Președintele PSRM susține că această inițiativă ar putea economisi în jur de 300 de milioane de lei, care ar putea fi alocați pentru compensarea tarifului pentru consumatorii finali.

”Ar putea fi anulat TVA pentru gaz care este de 8%, aceasta ar da suplimentar circa 300 de milioane de lei care ar merge pentru compensare. Dat fiind faptul că veniturile la buget sunt destul de mari în acest an, datorită politicilor corecte din anul trecut pe care noi le-am pus ca bază, ar fi bine să anuleze TVA -ul și lucrul acesta se face simplu în Parlament”, a spus Dodon.

Liderul socialiștilor a mai declarat că o altă sursă pentru compensarea tarifului sunt împrumuturile externe sau alocările din buget.

Vicepremierul Andrei Spânu a anunțat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că tariful pentru consumul de gaz achitat de consumatorii casnici urmează să fie majorat.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă