PSRM

05 martie 2021

Igor Dodon: Propun ca să revenim la dispute politice și eventualele anticipate doar după ce va fi asigurat accesul la vaccin la cel puțin 1/3 din populația țării

Președintele PSRM, Igor Dodon, propune ca disputele politice și discuțiile despre organizarea alegerilor parlamentare anticipate să fie înghețate până va fi asigurat accesul la vaccin a cel puțin o treime din populație. Liderul socialiștilor spune că aceasta ar fi cea mai bună soluție pentru depășirea crizei pandemice și politice.

„Vin cu propunerea să asigurăm posibilitatea de vaccinare din contul statului a cel puțin 1/3 din populație, în primul rând pentru categoriile de cetățeni din grupa de risc, și apoi să revenim la dispute politice referitor la eventualele anticipate”, a scris Igor Dodon pe canalul său de Telegram.

Președintele PSRM a chemat instituțiile statului și politicienii la responsabilitate, să lase deoparte orice interese electorale și să facă un efort comun pentru a sprijini gestionarea cu bine a pandemiei.

“Fac apel către instituțiile responsabile ale statului să vină de urgență cu măsuri eficiente de stopare a creșterii numărului de îmbolnăviri, fără însă a bloca activitatea economică. Am dovedit în trecut că se poate reduce numărul de cazuri fără a bloca economia, sunt sigur că se va putea face acest lucru și acum. Totodată, fac apel la încetarea imediată a oricăror polemici geopolitice pe tema vaccinurilor, aceste polemici sunt doar acțiuni cinice ale unor politicieni iresponsabili. Astăzi noi trebuie să le oferim cetățenilor posibilitatea să se vaccineze la libera alegere, să poată selecta vaccinul pe care îl doresc și în care au mai multă încredere. Fie că vorbim de vaccinul produs în Federația Rusă sau de cele produse în alte țări, noi avem datoria să-i ajutăm pe oameni să se protejeze cât mai repede, nu să-i împărțim și acum pe criterii geopolitice”, a mai scris Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă