PSRM

04 noiembrie 2019

Igor Dodon a făcut apel la politicienii din majoritatea parlamentară să se așeze la masa de discuții

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a făcut apel la politicienii din majoritatea parlamentară să se așeze la masa de discuții pentru a găsi calea de a eficientiza activitatea guvernării în interesul cetățenilor.

Igor Dodon a menționat că locuitorii Chișinăului și-au luat orașul înapoi prin votul din 3 noiembrie, “au rupt acel cerc vicios care de atîția ani a ținut captiv orașul nostru în mîna unor politicieni iresponsabili și a geopoliticii false”. Anume chișinăuienii sunt adevărații cîștigători ai acestor alegeri. Aceasta a fost posibil după ce echipa socialiștilor, cu suportul președintelui țării, au eliberat țara din captivitate.

“Votul cetățenilor pentru Chișinău îl obligă pe noul primar ales, Ion Ceban, să fie un primar al tuturor, indiferent de preferințe politice, îl obligă să scoată din primărie politica, geopolitica, dar mai ales hoția instaură în ultimi anii de liberali și complicii lor, care din nefericire în aceste alegeri au devenit și noii aliați de conjunctură ai Blocului ACUM”, a subliniat Igor Dodon.

Potrivit acestuia, noul primar ales și PSRM, partidul cu cel mai mare număr de mandate din Consiliul Municipal, au în față o sarcină foarte clară, să acorde prioritate problemelor semnalate de cetățeni: să facă drumuri, să facă curățenie în oraș, să ne scape în sfîrșit de mirosurile insuportabile și să redea frumusețea acestui măreț oraș. Pentru acest lucru este necesar de făcut chiar în această săptămîna o coaliție cu ACUM în Consiliul Municipal și începută munca.

„În mare parte aceeași sarcină revine și Guvernului la nivelul țării, care cu regret încă nu se isprăvește așa cum trebuie și va fi nevoie de o intervenție hotărîtă pentru a-l pune pe calea cea bună, cea care duce spre rezolvarea problemelor cetățenilor. Zilele următoare vom demara discuțiile necesare pentru ca cetățenii să fie mai siguri într-un Guvern care să lucreze pentru ei, să fie încetate experimentele pe care unele persoane le fac prin ministere și să vină oameni competenți în funcții, care să se apuce de lucru” a spus Igor Dodon.

El a făcut apel la politicienii din majoritatea parlamentară să se așeze la masa de discuții pentru a găsi cea mai bună cale de a eficientiza activitatea guvernării în interesul cetățenilor și a promis că va participa activ la acest proces. Șeful statului a menționat că urmeaza sa aibă discuții în acest sens cu PSRM, principalul partid parlamentar, dar și cu partenerii lor de coaliție.

„Sper să găsim un numitor comun împreună, altfel va trebui să-l găsim fără cei care nu sunt capabili să muncească pentru oameni. Vremea vorbelor a trecut, cetățenii așteaptă fapte concrete si rezultate!”, a subliniat Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă