PSRM

04 martie 2020

Igor Dodon a salutat decizia adoptată de Consiliul Republican al PSRM

04.03.2020  – Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a salutat decizia adoptată astăzi de Consiliul Republican al PSRM de a iniția dialogul politic în Parlament pentru a asigura stabilitatea politică și o guvernare eficientă pe termen lung.

El a menționat că în vizitele săptămînale pe care le face în teritoriu oamenii spun că sunt revoltați de probabilitatea de a avea alegeri anticipate și cer partidelor să respecte votul primit, să lucreze în Parlament, nu să lupte pentru a declanșa noi alegeri. Astfel, decizia PSRM de a evita anticipatele este una de responsabilitate politică și în acord cu așteptările cetățenilor.

“Ca Președinte al Republicii Moldova voi sprijini orice coaliție care va avea ca scop îmbunătățirea vieții oamenilor. Am susținut deplin și coaliția anterioară între PSRM și Blocul ACUM, chiar dacă erau partide cu viziuni politice foarte diferite, însă am considerat și consider în continuare că pe primul plan trebuie puse interesele tuturor cetățenilor, trebuie să încetăm să divizăm țara pe criterii geopolitice false sau interese de partid”, a scris Igor Dodon pe rețelele de socializare.

Șeful statului regretă că liderii Blocului ACUM se luptă acum între ei care să candideze la prezidențiale, în loc să se concentreze pe problemele prioritare ale cetățenilor, sa meargă la dialog cu PSRM și să formeze o coaliție stabilă de guvernare.

“Alternativa pe care ei o propun, alegerile parlamentare anticipate, este una împotriva voinței cetățenilor. De aceea fac un nou apel la toate partidele parlamentare ca în activitatea lor să pună pe primul plan rezolvarea urgentă a problemelor cu care se confruntă cetățenii, nu rezolvarea unor interese de partid”, a remarcat Igor Dodon.

Potrivit acestuia, în cazul unui răspuns negativ dat eforturilor PSRM de a crea o majoritate politică stabilă, partidele care nu vor accepta dialogul din parlament sau vor bloca activitatea guvernului, urmează să-și asume în fața cetățenilor declanșarea alegerilor anticipate parlamentare, dar și efectele negative generate de criza politică și socială pe care o creează.

“Republica Moldova are nevoie de o guvernare stabilă care să poată derula proiecte sociale complexe și reforme, pe parcursul întregului său mandat pînă în 2023. Doar într-un climat de stabilitate se pot obține rezultate care să aducă beneficiile atît de mult așteptate de cetățeni”, a conchis șeful statului.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă