PSRM

21 mai 2021

Igor Dodon a felicitat cetățenii cu ocazia Zilei Mondiale a Diversității Culturale pentru Dialog și Dezvoltare

Aproape o treime din populația țării o constituie reprezentanți ai zeci de etnii care, de-a lungul deceniilor și chiar a secolelor, trăiesc în armonie pe pământul binecuvântat al Moldovei, promovând limba și cultura proprie, fiind o punte de legătură  dintre Moldova și țările lor. Despre acest lucru a declarat președintele PSRM Igor Dodon cu ocazia Zilei Mondiale a Diversității Culturale pentru Dialog și Dezvoltare.

“Bogăția principală a Moldovei o constituie oamenii săi! Partidul socialiștilor mereu a avut o atitudine respectuoasă față de reprezentanții diferitelor etnii, acest lucru manifestându-se și în procesul de întocmire a listei electorale: o treime din candidații noștri la funcția de deputat sunt reprezentanți ai altor etnii, ceea ce corespunde procentului de grupuri etnice din țara noastră”, a scris Igor Dodon pe rețelele de socializare.

El a amintit că timp de 30 de ani în Republica Moldova funcționează Agenția (anterior, Biroul) Relații Interetnice, sub egida căreia se desfășoară anual Festivalul Etnocultural al Etniilor, iar Igor Dodon, fiind în funcția de șef al statului, a instituit funcția de consilier al președintelui pe probleme de relații interetnice.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă