PSRM

17 noiembrie 2021

Igor Dodon a vizitat Fundația „Russkii Mir” și Casa Diasporei Ruse din Moscova

Președintele Uniunii de afaceri moldo-rusă, Igor Dodon, efectuează o vizită de lucru la Moscova, unde are planificate câteva întrevederi importante.

Prima destinație din agenda de lucru a fost vizita la Fundația „Russkii Mir”. Această organizație a fost creată prin decretul Președintelui Federației Ruse, în anul 2007, cu scopul de a promova limba rusă și cultura rusă în străinătate. De menționat că președintele Consiliului de Administrație al Fundației este Dmitrii Kozak.

Igor Dodon a discutat cu Vladimir Kocin, directorul executiv al Fundației „Russkii Mir”, despre realizarea programelor culturale și umanitare în Moldova.

Cea de-a doua destinație a fost la Casa Diasporei Ruse „Aleksandr Soljenițîn”. Această instituție este subordonată Departamentului Cultură al orașului Moscova și se ocupă de studierea patrimoniului cultural al diasporei ruse, dezvoltarea relațiilor și consolidarea legăturilor cu conaționalii din afara Rusiei. Dispune de o arhivă unică, un muzeu și o bibliotecă.

În cadrul discuției cu Viktor Moskvin, directorul instituției, Igosr Dodon a abordat subiecte cu privire la diverse programe educaționale, culturale și informaționale din Moldova.

În cursul dialogului cu ambii interlocutori președintele Uniunii de afaceri moldo-ruse a subliniat faptul că, datorită legăturilor noastre multiseculare, în Moldova s-a înrădăcinat o atitudine respectuoasă față de cultura rusă, iar cunoașterea limbii ruse oferă cetățenilor noștri avantaje considerabile. De asemenea, Moldova și Rusia sunt unite de destinele unor astfel de personalități, precum Aleksandr Pușkin, care a trăit pe meleagul moldovenesc timp de trei ani.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă