PSRM

19 mai 2021

Igor Dodon: Portul Giurgiulești este un obiectiv strategic care nu poate trece în totalitate sub control străin

Ex-președintele țării, Igor Dodon, a criticat vânzarea portului Giurgiulești. În cadrul unei emisiuni la NTV Moldova, Dodon a declarat că trebuie de verificat cum a fost posibil ca acest obiectiv strategic să treacă sub controlul străinilor.

„Eu îmi amintesc de anul 2005, aveam 30 de ani. Voronin m-a invitat, a spus Igor, tu vei răspunde de portul Giurgiulești. Eu idee nu aveam ce este un port. Mi-a spus că du-te, vei fi reprezentatul Guvernului la construcția portului. Acest port pe care l-am creat pe parcursul anilor 2005-2009, este un proiect strategic pentru Republica Moldova. Țara noastră a primit posibilitatea să iasă în Marea Neagră. Portul era condus de moldovenii noștri și un manager străin. Faptul că a trecut sub controlul străinilor, trebuie să verificăm cum a fost posibil. Cred că nu poți să dai în totalitate un astfel de obiectiv strategic în subordinea străinilor”, a declarat Dodon.

Portul liber internațional Giurgiulești a intrat în proprietatea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Se întâmplă după ce instituția a achiziționat 100% din capitalul grupului de companii Danube Logistics Group, la 7 mai 2021.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă