PSRM

22 iunie 2021

Igor Dodon: Păstram și cinsti memoria celor 650 mii de ostași născuți în Moldova care și-au sacrificat viețile pentru Victorie și pentru eliberarea Europei de fascism

Președintele PSRM Igor Dodon a participat la lucrările conferinţei ştiinţifico-practică republicană, dedicată marcării a 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Conferința este organizată de Uniunea Ofițerilor din Republica Moldova, Comitetul Național Coordonator ”Victoria” și reprezentanța ”Rossotrudnicestvo” (Centrul rus de știință și cultură) în Republica Moldova.

În cadrul conferinței a avut loc prezentarea noii cărții ”1941. Invazia. Documente și materiale dedicate celor 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei”, scrisă de Victor Gaiciuc și Boris Șapovalov, cunoscuți istorici din Moldova, doctori în științe.

Igor Dodon a menționat faptul că data de 22 iunie 1941 este o Zi memorabilă și tristă în istoria poporului nostru, Ziua când a început Marele Război pentru Apărarea Patriei, ziua comemorării și durerii pentru cei care nu s-au întors de pe câmpul de luptă.

Liderul PSRM a salutat apariția acestei lucrări științifice bazate pe fapte veridice și documente și a subliniat: ”Noi am făcut și vom face totul ca evenimentele din acel război cumplit să nu fie date uitării. Vom păstra și vom cinsti memoria celor 650 mii de ostași născuți în Moldova care și-au sacrificat viețile pentru Victorie și pentru eliberarea Europei de fascism”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă