PSRM

06 aprilie 2021

Igor Dodon: E mai bine să fie cheltuiți bani pentru achiziționarea de vaccinuri decât pentru alegerile anticipate

În Moldova există posibilitatea de a fi majorat numărul persoanelor vaccinate până la 8-10 mii pe zi, dar pentru aceasta este necesar  să dispunem de un anumit număr de doze de vaccin. Despre acest lucru a declarat Igor Dodon în cadrul „liniei directe” pe rețeaua de socializare Odnoklassniki.

Președintele PSRM a menționat că până la sfârșitul lunii mai țara noastră poate primi până la 400 de mii de doze de vaccin ca donație, dar în paralel este necesară achiziționarea a cel puțin un milion de doze suplimentare de vaccin.

„Cred că este posibil ca până la jumătatea lunii iulie să fie vaccinați 400-500 de mii de cetățeni”, a spus el.

Igor Dodon a confirmat că Federația Rusă va trimite în țara noastră 180 de mii de doze de vaccin Sputnik V în viitorul apropiat – 120 de mii pentru malul drept al Nistrului și 60 de mii pentru stânga Nistrului. Președintele PSRM a cerut partenerilor ruși să asigure transportul pentru livrarea vaccinurilor.

„În acest moment, partenerii noștri ruși se ocupă de furnizarea primului lot de vaccin rusesc către Moldova. Decizia principală a fost luată. Am rugat să ne ajute și cu transportul – să aloce un avion pentru ca vaccinul să ajungă”, a spus el.

De asemenea, Igor Dodon crede că Moldova trebuie să cumpere cel puțin un milion de doze de „Sputnik”.

„Cred că trebuie să cumpărăm un milion de doze de „Sputnik”. Pentru asta este nevoie de 180 de milioane de lei, bani sunt. Mai bine să fie cheltuiți pentru asta decât pentru alegeri”, – a explicat el.

Președintele PSRM a declarat că el însuși nu va fi vaccinat împotriva coronavirusului până când nu vor fi oferite oportunități de imunizare a populației.

Sursă: aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă