PSRM

14 noiembrie 2016

Igor Dodon: Le mulțumesc tuturor cetățenilor RM care mi-au încredințat votul și viitorul acestei țări

Igor Dodon și-a adjudecat victoria celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale în urma rezultatelor preliminare prezentate de CEC. În cadrul briefingului de presă susținut la miezul nopții, a promis că va fi un președinte al tuturor cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de viziunile politice.  

Igor Dodon a mulțumit tuturor cetățenilor țării care i-au încredințat votul și viitorul acestei țări.

”Cred că cu toții am înțeles că noi am învins în această campanie. Cînd am trecut de limita de 820 de mii de alegători, și știm maximum cîți pot să iasă la vot în SUA și Canada, noi am depășit limita legală de a fi învingători. Acestea sînt datele oficiale, preliminare. Le mulțumesc tuturor cetățenilor RM care mi-au încredințat votul său și viitorul acestei țări. Eu înțeleg foarte bine responsabilitatea ce îmi revine începînd de astăzi. Știu că nu va fi simplu, dar vă promit, stimați concetățeni, că eu voi fi președintele tuturor, a celor care se consideră de dreapta și de stînga, a celor care vor în UE și a celor care vor alături de Rusia”, a declarat Dodon.

Totodată, Igor Dodon s-a adresat oponentei sale politice Maia Sandu cu îndemnul de a calma spiritele și ura în societate.

”Doamna Sandu eu vreau să vă felicit pentru un rezultat foarte bun. Vreau să vă mulțumesc pentru o campanie electorală dură, dar bună. Însă acum vă rog mult, haideți să calmăm spiritele și ura în societate! Haideţi să recunoaştem că diferenţa este destul de mare, ieşiţi cu un mesaj foarte clar, acest lucru va fi apreciat de toţi, sînt gata chiar şi mîine să avem o întrevedere, să vedem cum procedăm mai departe, dar nu trebuie divizată societatea”.

De asemenea, a făcut un apel către susținătorii Maiei Sandu: ”Stimați concetățeni care ați votat-o pe Maia Sandu! Promit că voi lua în calcul toate dorinţele dvs., pentru ce pledaţi şi în ce credeţi, voi asculta pe fiecare, dar haideţi să calmăm spiritele. Mă adresez și celor care au votat în diaspora, noi suntem cetăţeni ai aceleiaşi ţări, eu vă stimez pe fiecare chiar dacă aţi votat împotriva mea,  vă respect opţiunile pentru că sîntenţi cetăţeni ai R. Moldova, dar începînd cu ziua de astăzi, eu sînt preşedinte şi al Dumneavoastră”, a conchis Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă