PSRM

06 mai 2021

Igor Dodon și Zinaida Greceanîi au avut o întrevedere cu reprezentanții Diasporei moldovenești din Belarus

În cursul vizitei la Minsk, Președintele Partidului Socialiștilor Igor Dodon, Președintele Parlametului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi, precum și deputații socialiști – membri ai Delegației Parlamentului RM au avut o întrevedere cu reprezentanții Organizaţiei obştească republicană „Societatea Moldovenilor”, din Belarus, condusă de Antonina Valico.

“Am vorbit despre protecția socială a moldovenilor stabiliți în Belarus, despre recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere auto și a diplomelor de studii, despre cum putem încuraja implicarea în proiecte economice în țara de baștină și promovarea valorilor culturale și tradițiilor moldovenilor”, a anunțat Zinaida Greceanîi.

Igor Dodon și Zinaida Greceanîi au răspuns la întrebările membrilor Diasporei. Totodată, speakerul i-a informat că a abordat cu oficialii belaruși subiectul construcției Ambasadei Moldovei la Minsk. Acest fapt ar spori esențial gradul de protecție a originarilor din Moldova stabiliți în Belarus.

„Moldovenii care trăiesc în Belarus sunt foarte îngrijorați de soarta Patriei, ei pledează ferm pentru păstrarea independenței și suveranității țării și condamnă categoric tentativele de instaurare a unui regim de guvernare externă a Moldovei. La rândul meu și din numele Partidului Socialiștilor, am promis că vom depune toate eforturile în vederea consolidării statalității moldovenești”, a subliniat Igor Dodon.

Societatea a fost fondată de 17 persoane originare din Moldova și a fost înregistrată la Ministerul Justiției  în anul 1992. Actualmente  societatea întruneşte peste 350 de membri.

Scopul principal al Societății  îl constituie promovarea culturii și tradițiilor moldovenești în Republica Belarus. În cadrul Societății activează mai multe colective artistice: ansamblul vocal-coregrafic „Plai”, ansamblul de dansuri populare pentru copii „Lume” și colectivul de dansatori „Prietenia”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă