PSRM

24 aprilie 2019

Igor Dodon și partidul pro-prezidențial – PSRM, rămîn favoriții încrederii naționale, – sondaj

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și partidul pro-prezidențial – Partidul Socialiștilor, dețin poziția de lideri incontestabili ai încrederii naționale. Acest lucru este demonstrat de rezultatele sondajului, care au fost prezentate astăzi, 24 aprilie, în Chișinău.

Conform studiului, șeful statului este lider la capitolul încredere din partea populației. Răspunzînd la întrebarea deschisă (fără variante de răspuns) referitor la încrederea în politicieni, 38,7% dintre cei chestionaţi i-au oferit întîietatea președintelui țării, Igor Dodon. Acesta fiind în topul clasamentului.

În ceea ce privește partidele, atunci primul loc este deținut de partidul pro-prezidențial – PSRM. Deci, dacă în țară s-ar desfășura alegeri anticipate, cel mai mare număr de respondenți – 38,1% – ar vota pentru Partidul Socialiștilor. Astfel, formațiunea are șansa de a-și îmbunătăți rezultatul obținut la alegerile din 24 februarie.

În același timp, 27,7% dintre respondenți intenționează să voteze pentru blocul “ACUM”, iar 24,1% pentru Partidul Democrat. Studiul a arătat că Partidul “Șor”, în cazul alegerilor anticipate, nu va trece pragul electoral și nu va accede în parlament.

Mai mult de atît, moldovenii doresc să vadă, anume socialiștii, la funcția de primar în localitățile sale. 29,5% dintre respondenți, la alegerile locale doresc să voteze pentru reprezentanții PSRM, acesta fiind primul loc în clasament. Pe al doilea loc se poziționează PDM cu 25%, iar pe al treilea – „ACUM” cu 18%.

Vorbind despre evoluția situației politice din țară, un număr mai mare de respondenți – 23,9% – au declarat că soluția o reprezintă alegerile parlamentare anticipate. 16,1% au pledat pentru coaliția dintre PSRM și blocul „ACUM”, 10,8% pentru coaliția dintre PSRM și PDM, 7,5% pentru un guvern minoritar, iar 3,8% pentru coaliția PDM și „ACUM”. Ceilalți nu știu sau au refuzat să răspundă la această întrebare.

Sondajul „Preferințele moldovenilor înainte de sărbătorile de Paști și aspectele socio-politice” a fost efectuat în perioada 17 aprilie – 22 aprilie de “Date Inteligente” SRL. La studiul privind problemele politice au participat 671 de respondenți. Marja de eroare este aproximativ 4%.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă