PSRM

22 iunie 2015

Igor Dodon: „Evenimentele de acum 74 de ani trebuie să fie o lecţie pentru noi toţi”

Astăzi, deputaţii şi consilierii aleşi din partea Partidului Socialiştilor, împreună cu veterani şi membri, activişti şi adepţi ai formaţiunii, au depus flori la Focul Veşnic de la Memorialul Gloriei Militare „Eternitate”, cu prilejul celor 74 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Socialiştii au adus un omagiu memoriei eroilor şi participanţilor la război printr-un minut de reculegere.

„Ziua de astăzi este o pagină neagră în istoria Moldovei, cred că evenimentele de acum 74 de ani trebuie să fie o lecţie pentru noi toţi şi să ne consolideze pe toţi împotriva celor care doresc declanşarea unui nou război şi destabilizarea situaţiei. Noi, socialiştii, ne opunem categoric împotriva unor astfel de intenţii şi ne pronunţăm ferm pentru ca în Republica Moldova să fie pace şi ordine. Noi avem de gînd să-i sprijinim pe veteranii care mai sînt în viaţă şi care sînt tot mai puţini an de an.  Vom fi alături de ei în fiecare zi”, a menţionat președintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon.

Potrivit politicianului, încercările de a interpreta istoria se pot solda printr-un precedent foarte periculos. “Discuţiile despre ceea că învingători, chipurile, au fost alţii, tentativele de a-i glorifica pe nazişti, care se fac în ultimul timp, sînt nişte provocări pentru noile generaţii şi noi trebuie să facem tot posibilul pentru ca tinerii să ştie evenimentele reale, care au avut loc în acei ani”, a spus în final liderul PSRM.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă