PSRM

14 iunie 2019

Igor Dodon: Este o victorie simbolică, dar nu finală

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și spicherul Parlamentului, Zinaida Greceanîi au felicitat toți cetățenii din țară cu ocazia obținerii victoriei după declarația Partidului Democrat în care și-a recunoscut înfrîngerea.

Igor Dodon a menționat că aceasta este o victorie simbolică, dar nu decisivă.

“Aceasta nu trebuie să  liniștească pe nimeni. Nu poate fi demisionat Guvernul Filip pentru că mandatul său a expirat  deja, el nu mai este în funcție de pe data de 8 iunie și de atunci pînă în prezent Partidul Democrat a uzurpat puterea în stat. În Constituția Republicii Moldova este stipulat foarte clar, în momentul în care a fost ales un nou Guvern, mandatul fostului  Guvern se finalizează“, a remarcat șeful statului.

De asemenea, el a remarcat despre partea juridică de tranferare a puterii despre care a declarat PDM: “Parlamentul a declarat clar că Curtea Constituțională a uzurpat puterea în stat. Soluția juridică este foarte simplă – aceasta este poziția comunităților internaționale, aceasta este poziția marii majorități a Republicii Moldova, care acum ne privește și se bucură împreună cu noi”.

Președintele a menționat că vorbind despre partea juridică, democrații pur și simplu încearcă să-și ascundă sub o mască adevăratele intenții.

Președintele a subliniat că Curtea Constituțională trebuie să se convoace în mod de urgență și să revizuiască hotărîrile sale începînd cu data de 7,8 iunie: „Gata, Plahotniuc nu este, nu are cine să vă amenințe – s-a adresat el către judecătorii CC. Convocați-vă și revizuiți. Dacă nu, atunci vom convoca în regim de urgență parlamentul și vom alege o altă componență a CC”.

Igor Dodon a afirmat că Guvernul și instituțiile statului trebuie să înceapă în mod de urgență să lucreze, parlamentul – să adopte legile necesare pentru a soluționa problemele economice. “Sunt convins că acestui Guvern și nouă împreună ne vor reuși toate cele propuse”, a conchis Președintele Republicii Moldova.


 

 

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă