PSRM

10 iunie 2020

Igor Dodon este categoric împotriva ca străinii să cumpere terenuri de pământ în Republica Moldova

Președintele țării, Igor Dodon, este categoric împotrivă ca străinii să cumpere terenuri de pământ în Republica Moldova. Despre aceasta șeful statului a declarat la postul public de televiziune.

„Cel mai scump ce avem în Republica Moldova este oamenii și pământul. Eu consider că noi nu trebuie să permitem și nu vom permite. Cel puțin, cât sunt eu președinte, eu voi bloca încercarea de a da drept cetățenilor străini să cumpere pământ. Doar cetățenii Republicii Moldova și doar întreprinderile rezidente în Moldova. Vrea cineva să facă investiții, să vină, să creeze întreprinderi, să investească bani în întreprinderi și această întreprindere poate procura pentru a dezvolta agricultura. Dar fără prevederea că după lichidarea întreprinderii să devină fondatorul proprietar.”, a spus Igor Dodon.

Președintele a precizat că și legislația română interzice ca pământul să le fie vândut cetățenilor străini. Recent pe canalele de Telegram au apărut informații că liderul PAS Maia Sandu este pentru ca pământul să le fie vândut străinilor.

Guvernul a identificat resursele necesare pentru a le acorda pensionarilor ajutorul de 700 de lei

Guvernul a identificat resursele financiare necesare pentru a acorda suportul de 700 de lei persoanelor, care au o pensie lunară mai mică de 3000 lei. Despre aceasta a anunțat președintele țării, Igor Dodon, la postul public de televiziune.

Noi trebuia să le acordăm de Paște, dar eram în pandemie și Parlamentul nu activa și erau mai multe probleme în acest sens. Sper că în următoarele săptămâni acest proiect de lege va fi votat și pensionarii vor obține acest suport.
Igor Dodon mai spune că acești bani vor fi achitați cel târziu pe 1 octombrie. Amintim că și în ajun de Crăciun pensionarii au primit ajutorul de 700 de lei. Inițiativa îi aparține președintelui țării.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă